Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Rádobydivadlo: Rozmarné léto

14/10/2016 19:00 - 22:00

120Kč

Hravá dramatizace populární humoristické novely Vladislava Vančury, která letos okouzlila Jiráskův Hronov.

Velmi populární humoristická novela Vladislava Vančury Rozmarné léto, napsaná autorem v roce 1926, je často dramatizována. Mimo jiné posloužila i jako předloha pro nejednu rozhlasovou inscenaci (první z roku 1961) a také k neméně známému a stejnojmennému filmu Jiřího Mencla z roku 1967 s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Na prvním místě díla ovšem není prudký děj, ale autorův jazyk ovlivněný poetismem. Přesto nová inscenace Rádobydivadla prošlapává této novele na jeviště cestičku méně užívanou. Akcentuje vztah manželů Důrových, lyrický poetismus a jazykovou hravost posunuje více k dramatičnosti a scénické hravosti s prvky grotesky.

Rádobydivadlo působí na amatérské divadelní scéně už více jak třicet let. Za tu dobu nazkoušel soubor složený z lidí žijících v různých sídlech Ústeckého kraje, Prahy i středních Čech přes třicet inscenací. Hraje velmi často po celé republice, zajíždí na různá pozvání i do ciziny. Dramaturgie souboru je pestrá, nicméně preferuje hry s vážnější ideou před těmi čistě zábavného charakteru. V pravidelných intervalech své hry uvádí na Jiráskově Hronově i Českolipském divadelním podzimu (Amadeus, Všechno není košer). Se souborem nyní vystupují i kmenoví členové DK Jirásek (F. Zborník, T. Lačná, V. Zborníková).

V. Vančura, R. Felzmann: Rozmarné léto, Rádobydivadlo, Klapý | komedie | 150 min.

premiéra: 28. 2. 2015 | úprava a režie: J. Kodeš | scéna a kostýmy: J. Stejskalová | zvuk: J. Brzda | hudba: J. Strohner | světla a zvuk: J. Kaška, V. Líbal, P. Hurych | kouzelnické triky: J. Vaidiš | hrají: E. Kodešová, L. Valeš, P. Macák, V. Špirit/F. Zborník, J. Filip, P. Maťáková/T. Lačná, J. Holfeuer, P. Umhöhová/L. Svobodová, V. Šťastný


Cca 20 minut po konci večerního představení následuje v salónku divadle diskuze se souborem.

Na přehlídku je možné zakoupit nepřenosnou „Vstupenku na celou přehlídku” v hodnotě 480 Kč. Tato vstupenka platí na všechny akce v rámci hlavního programu 40. ČDP 2016, tedy na všechny akce ČDP v kalendáři akcí Kultury Česká Lípa na říjen. Pro držitele „Vstupenky na celou přehlídku” je na všechna představení rezervována 4. řada v hledišti Jiráskova divadla a její majitel ušetří více jak 50 % z celkové částky za nákup jednotlivých vstupenek samostatně. „Vstupenky na celou přehlídku” jsou v prodeji jak v pokladně KD Crystal, tak v pokladně Jiráskova divadla.

Podrobnosti

Datum:
14/10/2016
Čas:
19:00 - 22:00
Cena:
120Kč
Rubrika Akce:
Štítky Akce:

Místo konání

Jiráskovo divadlo
Jiráskova
Česká Lípa, 47001 Česká republika
+ Google Mapa

Pořadatel

ČLDP – Divadelní klub Jirásek
E-mail:
info@cldp.cz
 Předchozí  Všechny Další